Thema: De ideale Cloudmix

Webinars

Er is niet zoiets als maar één cloud.

Azure, niet zo maar een datacenter

Azure is just another datacenter” en dat is deels waar, maar toch niet “zomaar” een datacenter. In dit Webinar nemen we u mee op reis en halen we voorbeelden aan van organisaties waarmee we samenwerken om hun cloud-journey te begeleiden. We zien meer dan eens dat applicatie innovatie en public cloud adoptie hand in hand gaan. Developers accelereren de adoptie. Open Line helpt daarin mee. Niet zozeer het schrijven van nieuwe code, maar wel in een adviserende rol en in een rol die ervoor zorgt dat zaken beheersbaar blijven, dat is tenslotte onze core kennis. Het beheren en beheersen van kosten en security voorop, maar ook het inzetten van de juiste services die beschikbaar zijn om een specifieke uitdaging te tackelen. De praktijk is echter ook dat slechts weinig organisaties applicatie innovatie met alleen Public Cloud technologie kunnen starten. Het is tenslotte geen “big bang”, maar iets wat geleidelijk gebeurt. Integratie van data en applicatie en de daarvoor benodigde connectiviteit naar het bestaande datacenter zijn meer regel dan uitzondering. Daarmee is Hybride Cloud een noodzaak voor veel organisaties. We delen graag onze ervaringen met u.

Door: Remco Brosky

ADOPTIE VAN NIEUWE TECHNOLOGIE

In de afgelopen periode is het gebruik van technologieën zoals Microsoft Teams flink toegenomen. Natuurlijk heeft dit in belangrijke mate te maken met COVID-19 waardoor het op afstand werken en virtueel in contact blijven met collega’s een noodzaak is geworden en naar verwachting nog wel even zal blijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel organisaties in korte tijd de implementatie en adoptie van nieuwe technologieën hebben gerealiseerd of nog moeten realiseren.

Deze transformatie waar velen van ons momenteel in zitten lijkt voor een groot gedeelte over technologie te gaan. En natuurlijk speelt technologie een essentiële rol; introductie van nieuwe technologie op de werkplek brengt nu eenmaal veranderingen met zich mee. Maar de echte verandering, en daarmee ook de echte impact van de transformatie die plaatsvindt in de organisatie is die van mensen. De impact is natuurlijk veel breder dan enkel praktisch weten ‘hoe de knoppen werken’. Het betreft ook veranderingen in routine, werkafspraken en een nieuwe wijze van (samen)werken. Met de veranderende wereld als leidraad gaan zij op een nieuwe manier samenwerken en waarde creëren in processen, geholpen door de toepasbaarheid van (nieuwe) technologieën. Dat vraagt om gedragsverandering en dus om aandacht voor adoptie.

Maar wat bepaalt het daadwerkelijke succes van de invoering van een nieuwe technologie? Naast het feit dat technologie gewoon moet werken, is het vooraf helder stellen van de relevantie ervan en het maximaliseren van het adoptiesucces de grootste uitdaging binnen ons domein. In deze sessie wordt u meegenomen in de reis naar maximaal adoptiesucces. Wat tovert die glimlach op de gezichten van de eindgebruikers? Wat is van toepassing en waarom? Onder het motto “De ontmoeting tussen Technologie en Beleving” geeft Richard antwoord op de vraag “Hoe kom je tot een maximale gebruikersadoptie van de aanwezige technologie?”

Richard Berger en Roland Kieboom.

Inschrijven

12 November | 16:00 – 17:00 | Hybrid Cloud & Azure |
Inschrijven: Azure; niet zo maar een datacenter

Registratiewachtwoord: OL2020#

19 November | 16:00 – 17:00 | Cloud Adoptie|
Inschrijven: Cloud Adoptie

Registratiewachtwoord: OL2020#